Räägime suurustest, osa 2

stiilitarid_riidepuud

Loe esimest osa siit.

Miks siis ei ole standardseid suurusnumbreid? Tegelikult on, kuid nende kasutamine tekitaks omajagu segadust, sest väidab, et kõik suurus 34 rõivad on täpselt ühes mõõdus. Kuidas nii? Põhjuseid on kaks. Esiteks määrab rõiva disain ära vöö asukoha, varruka pikkuse, seeliku pikkuse jne. Sellepärast ongi mõned särgid väga ümber ning teised jälle laiad. Teine põhjus on seotud hinnaklassiga. Nimelt on kiirmoe kettide (ja odavamate brändide) suurustabelid muutunud, samas kui luksusbrändide omad on juba rohkem kui 40 aastat muutumatuna püsinud. Sellepärast ongi Gucci või Prada kleit suuruses 34 väiksem kui Zara sama suurusnumbrit kandev kleit. Sellest kõigest pole aga abi kui oled kabiinis riideid proovimas. Ja kõik see tants ja trall vaid sellepärast, et jaemüüjad kardavad, et naised ei osta nii palju kui nad näevad suurust, mis neile ei meeldi?

Mõistes, et suurus on varieeruv, hakkad sa kindlasti - mõningase harjutamisega - olulisemaks pidama rõiva istuvust. Enamik meist ei saa endale lubada personaalset õmblejat ning seetõttu peamegi orienteeruma suurusnumbrite segases maailmas. Mõnikord ei leia ka kõige ideaalsema kehaga naine endale poest mitte midagi. Miks? Sest meie kehad on erinevad, kuid peaksime kõik mahtuma samasse 36 suurusesse. 

Järelikult, kui sa näed milleski hea välja, pole oluline, mis suurust kannad. Rõivaid ostes võiksime mõelda nii: Kui 34 suuruses püksid istuvad enam-vähem, kuid teevad mind samaaegselt paksemaks, aga 36 number sobib suurepäraselt minu figuuriga ning teeb mind saledamaks, siis kumba ma eelistan? Suurust 36! 

Aga kuidas ma siiski tean, mis suurust osta? Lihtne: proovi, proovi ja veelkord proovi! Proovi kõike selga! Rõivaid ostes varu endale aega ning võta proovikabiini kaasa suurus, mille arvad endale paras olevat ning üks number suurem ja üks number väiksem ese. Ainult proovides saad teada, mis sulle kõige paremini sobib. Ja unusta need suurusnumbrid!